Szardellás paradicsomos spagetti

Mai ajánlatunk egy könnyű szardellás, paradicsomos spagetti. A szardellától nem kell megijedni, inkább csak ízestésként szerepel, nem dominál a halas íz, így azok is bátran fogyaszthatják, akik nem annyira rajonganak a halért.

  • 300 g durum spagetti
  • 250 g koktélparadicsom
  • 1 üveg/doboz passzírozott paradicsom (300-400g-os)
  • 4 – 5 db szardella
  • 5 ek olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 100 ml víz
  • ~ 15 db olívabogyó
  • 50 g parmezán
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 200 g mozzarella (vagy trapista, edami…)

A tésztát enyhén (a szardella is sós, inkább utólag ízesítsünk) sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a szardellát, és ha megpirult mehet rá a koktélparadicsom is. Sózzuk, borsozzuk, és további 3 percig pirítjuk (ha valaki szereti chilit is adhat hozzá).

Felöntjük a paradicsomkonzervvel és vízzel. Beledobjuk a karikára vágott olívabogyót. Felforraljuk, majd ha felforrt lassú tűzön főzzük további 10 percig.

Belereszeljük a parmezánt és megszórjuk a felaprított bazsalikommal.

Olívaolajjal kikenjük a tepsit és beleöntjük a szósszal összekevert tésztát.

A mozzarellát rátépkedjük/reszeljük (ki hogy szereti) és a 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük