Spenótos – csirkés – gombás penne

Hozzávalók:

  • 10 deka gomba
  • 15 deka leveles spenót
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 deci tejszín
  • 40 deka csirkemell
  • ízlés szerint só, bors és szerecsendió
  • 10 deka kék sajt
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 25 deka teljes kiőrlésű penne

Elkészítés:

  1. A csirkemellet, gombát, hagymát felszeletelem, a spenótot kiolvasztom.
  2. A tésztát megfőzzük és a főzőlevéből kb egy 3-4 merőkanállal félreteszünk.
  3. Egy mélyebb serpenyőben (wokban) felhevítem az olíva olajat, beleteszem a hagymát.
  4. Ha félig megpirult jöhet bele a csirkemell és fehéredésig pirítjuk.
  5. Ha ez megvan mehet bele a gomba, majd egy pár perc múlva a spenót és az összezúzott fokhagyma.
  6. Pirítom még egy 5 percig, majd beleöntöm a tejszínt. Ha nagyon sűrű lenne, mehet bele kb 2 merőkanál főzőlé.
  7. Fűszerezzük és a puhára főzzük a húst. Főzés közben figyelem és ha ismét sűrű mehet bele még egy kis főzőlé.
  8. Ha megfőtt a hús (kb 15-20 perc) belemorzsoljuk a kéksajtot és utána fűszerezzük, ha még szükséges.
  9. Hozzákeverem a tésztát és tálalom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük