Röszti kéregben sült sajtos quiche

Hozzávalók a röszti alaphoz:

  • 1 kg reszelt krumpli
  • 5 deka olvasztott vaj
  • 5 deka reszelt parmezán
  • Csipet só és bors

Hozzávalók a sajtos quiche-hez:

  • 2 dl tejszín
  • 20 deka krém sajt (én most füstölt sajtosat használtam)
  • 20 deka érett spanyol sajt
  • 5 deka reszelt parmezán
  • 15 deka cheddar
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Só, bors és szerecsendió
  • Ízlés szerint snidling, petrezselyem, tárkony
  • 6 Tojás

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Reszeljük le a krumplit kis lyukú reszelőn, és ha megvagyunk nyomkodjuk kis a levét amennyire tudjuk, majd tegyük hozzá az olvasztott vajat, sót és borsot, valamint a reszelt parmezánt és keverjük jól össze.
  2. Egy tortaformát vajazzunk ki kissé, az aljára lehet tenni sütő papírt. Ha kivajaztuk a formát egyengessük el benne a krumplis egyveleget úgy hogy legyen pereme is legalább 4 centi, majd mehet 30 percre a Sütőbe.
  3. Míg a röszti alapunk sül addig előkészítjük a sajtos tölteléket.
  4. Ehhez felütjük a tojásokat sózzuk és borsozzuk, és összekeverjük a szerecsendióval. Ezután jöhet a tejszín és a krémsajt valamit a fokhagyma. Ha jól elkevertük az elegyünket jöhetnek a fűszernövények és a legvégén a reszelt sajtok. Alaposan összedolgozzuk.
  5. Ha letelt a fél óra kivesszük a sütőből az alapot és beleöntjük a sajtos elegyet és további 30 percig sütjük amíg szép barna nem lesz a teteje.

Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük