Kiadós reggeli variációk:

Teljes kiőrlésű tortilla tonhalas, vagy gombás töltelékkel
Hozzávalók 8 db tortilla laphoz:

  • 180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 80 g búzaliszt (BL55)
  • 1 csapott teáskanál só
  • 2 dl víz (forró)
  • 4 g sütőpor
  • 11 ml olívaolaj

A hozzávalókat a mixer dagasztójával simára összedolgozzuk, és lisztezett felületre tesszük. 8 részre osztjuk.(közben elkezdjük melegíteni a teflont, amiben sütni szeretnénk) Papír vékonyra elkezdjük kinyújtani. Ha elég forró a teflon jöhet bele az első lap. Amint elkezd hólyagosodni a tésztánk, már fordíthatjuk is, mert kész az első oldalunk. Majd ugyan így a másik oldalt is megsütjük. Így járunk el a többi lappal is. Elkészítési idő kb. 20-30 perc
Mi 2 fajta tölteléket csináltunk hozzá. Készült egy gombás –
paradicsomos rántotta és egy joghurtos tonhalsaláta.

1. Tonhal salátás: Egy tonhalkonzervet lecsepegtetek (én a sima sós lében tároltat szeretem, ezt javasoljuk használni, nem az olajos verziót) és egy kis tálkába teszem. Ízlés szerint teszek bele kockázott lilahagymát, olajbogyót és jó sűrű görög joghurtot. (Opcionálisan lehet bele tenni egy kis majonézt is.) Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele pici citromlevet is. A legfinomabb, ha előző este elkészítjük, így több ide van arra, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.Tálalás:A tortilla lapot tányérra helyezem. Ráteszek 1 vagy 2 saláta levelet, majd erre szedem a tonhalat. Ha szeretjük, tehetünk még rá lilahagymát. Feltekerjük és koktélparadicsommal, uborkával tálaljuk.

2. Gombás:A rántottába a gombát megpirítottuk, ha majdnem kész beletesszük a félbevágott koktélparadicsomot egy picit átpirítjuk és ráöntjük a tojást.Tálalás:A tortilla lapot tányérba helyezzük, rászedünk 1 adag rántottát és megszórjuk sajttal, majd feltekerjük.

paradicsomos rántotta és egy joghurtos tonhalsaláta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük