Fetás avokádókrém

Avokádókrém:

  • 5 db kisebb avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve ( ha valaki fokhagymásabban szereti rakhat bele 2 gerezdet)
  • 1 késhegynyi friss reszelt gyömbér vagy fél kávéskanál gyömbérpor
  • 15 deka feta sajt
  • 3 ek olívaolaj, hogy jó selymes legyen az állaga
  • só ízlés szerint (mivel a feta sós, így csak utólag tegyünk bele, ha szükségesnek érezzük)

Elkészítés:

  1. Az avokádókat kettévágjuk, kivesszük a magot és kikaparjuk (akkor jó, ha a héja jó sötét, szinte fekete ) majd összetörjük villával
  2. A gyömbért és fokhagymát lereszeljük, a fetát belemorzsoljuk, az olajat beleöntjük és nagyjából homogén masszává keverjük.
  3. Megkóstoljuk, és ha szükséges még sózzuk.
  4. Bruschettával és friss zöldségekkel tálaljuk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük