Almazaras de la Subbetica

Almazaras de la Subbetica, olajmalom 2007 júliusában alakult meg mezőgazdasági szövetkezetként, két nagy presztízsű és régóta fennálló szövetkezet egyesüléséből: S.C.A. Virgen del Castillo és S.C.A. Olivarera Nuestro Padre Jesus Nazareno, mindkettő több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik az iparágban.

Az Almazaras de la Subbetica mg. szövetség mintegy 4000 taggal (családdal) rendelkezik, akiknek a fő tevékenysége kiváló minőségű extra szűz olívaolaj (EVOO) előállítása. Fontosnak tartják a legmagasabb minőségű termékek előállítását, a gazdák tiszteletét, az ügyfelek elégedettségét és a környezet védelmét. Aktívan dolgoznak a társadalom hátrányosabb helyzetű tagjaival is.
 

Az Almazaras de la Subbetica 2018-ban több mint 110 díjat nyert, ezért is tekintik a világ egyik legjobb malmának. Ezen belül a Rincón de la Subbetica (39 díj) márka nyerte el a Best Organic Extra Virgin Olive Oil díjat, és a Parqueoliva Serie Oro is 32 díjat kapott a legrangosabb versenyeken.

A termeléshez használt területek a Sierras Subbeticas Természetvédelmi körzetben fekszik, ami Junta de Andalucía (regionális kormány) által védetté lett nyilvánítva. A meredek lejtők és puszta magasságok jellemzik a gyönyörű és keskeny völgyeket. A 4000 tag mintegy 15.000 hektáron folytat termelést. A szövetkezet számára a modern technológiák használat mellett fontos a környezet fenntarthatósága és a hagyományok és a legigényesebb fogyasztók által igényelt prémium minőség megőrzése.

Az Almazaras 100%-ban természetes és egészséges termékek előállítására törekszik, ezért mindent megtesz a lehető legjobb minőség elérésének érdekében. Az általuk kínált extra szűz olíva olajok elsősorban a Picual és a Hojiblanca fajtákból tenyésztett olívabogyókból készül. A csúcsminőségű organikus olívaolajakat illetően elmondható, hogy az utóbbi években kapott díjak és elismerések alapján  a világ első öt termelője közé sorolható az Almazaras.
 
Boltunk kínálatában raktárról az alábbi termékek kaphatóak az Almazaras de la Subbetica kínálatából:
 
29 900 Ft
27 900 Ft

További Almazaras de la Subbética termékek felől kérjük érdeklődjön egyik elérhetőségünkön:

Az Almazaras de la Subbética számos egészségügyi és higiéniai tanúsítvánnyal rendelkezik az olívaolaj előállítására és csomagolására vonatkozóan:
Sucesores de Hermanos López S.A.

A Sucesores de Hermanos López története az olívaolajjal 1845-ben kezdődött, egy kis családi körülbelül 2 hektáros parcellán a Spanyolországi Córdoba tartomány Luque városába. Hat generációval később a López család utódai most mintegy 100 000 olajfával rendelkeznek közel 3000 hektárnyi földterületen. Első nagy lépést 1918-ban tették meg, amikor Antonio López megépítette a családi malmot. Hidraulikus présekkel és csonka kúpos kerekekkel a malom felszerelése kor legjobb technológiáját képviselte. Antonio együtt dolgozott a bátyjával, Vicenttel, hogy hozzon létre egy alapot a családi vállalkozás számára. A két testvér által létrehozott vállalkozás 60 évvel később érte el az érettséget, amikor utódaik Sucesores de Hermanos López SA-t megalapították.

Az 1979-es alapításakor a vállalat több mint 1500 hektárnyi olajfát gondozott. A család látta a lehetőséget arra, hogy egyesüljenek más helyi termelőkkel, előmozdítsák termékük örökségét, és bemutassák olívaolajok kiválóságát.

A szigorú szabványok betartásának bevezetése a családi vállalkozásban újabb lépést jelentett. A jobb felszerelések elérhetővé tételével több technológiai fejlesztést valósítottak meg, beleértve a régi olajmalom jelentős felújítását. Elkötelezték magukat, hogy javítsák marketingjüket, a Morellana és a La Laguna néven márkájú prémium olívaolajokra összpontosítva.

33 900 Ft
56 900 Ft
Mani Olivenöl & Oliven

Fritz és Burgi Bläuel az 1970-es évek végén költöztek a görögországi Mani-félszigetre, hogy alternatív életmódot keressenek. Hamarosan megkezdődtek a biogazdálkodási projektek kialakítását a helyi olajbogyó-gazdálkodókkal és az olajmalmokkal együttműködve.

A vállalkozói elképzeléssel, az emberek tiszteletével és a helyi kultura megőrzésével, sok erőfeszítéssel és lelkesedéssel együtt sikerült egyesíteniük a gazdákat. A gazdálkodók hatékony kommunikációjával az ökológiai mezőgazdaság előnyeivel és a hozzájuk kapcsolódó piaci lehetőségekkel fokozatosan fokozatosan meggyőzték és megszerezték a helyiek támogatását.

Ennek az együttműködésnek a gyümölcse lett Görögország első bio minősítésű olívaolaja, amelyet ma világszerte exportálnak. 2009-ben Fritz és Burgi fia, Felix csatlakozott a vállalat vezetéséhez, és hozzájárul a jövőbeni új célok meghatározásához. Az olyan célok, mint a nemrégiben megszerzett Naturland Fair tanúsítvány, amely a vállalat hosszú távú környezetvédelmi és társadalmi elkötelezettségét átlátható és mérhetővé teszi. Az emberekkel és a természettel összhangban lévő etikus üzlet már több mint 30 éve a Bläuel családi vállalkozás jellemzője.

Aki közelebbről is meg kíván ismerkedni velük megteheti a Mani Sonnenlink bio  szállodában, ahol a vendégek számára a Mani kultúrájának és a Bläuel család törekvéseinek első kézből való megismerését kínálja.

MANI TERMÉKEK

Eolida

Eolida márkát a Leszbosz szigetén megtalálható Parakila falu farmerei hívták életre, akiknek egyértelmű céljuk az, hogy a hagyományos módon megtermelt olívájukat ne más dolgozza fel és ne kerüljön bele hozzáadott anyag.

Ennél fogva már a kezdetektől hagyományos termelést folytatnak, mely eredményeképpen a BIO minősítést is könnyedén megszerezték termékükre.

Fontos számukra a közösség, így a bevételük egy részét a helyi közösségi célokra fordítják.

48 900 Ft
Tepes Farm - Panayotis Karavatakis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

16 900 Ft
16 500 Ft